De regerande mästarna såg ut att ha säkrat avancemang efter imponerande 3-0 borta mot Juventus. Italienarna, säkerligen inspirerade av Romas bravad dagen före, gick dock ut brutalt i returen i Bernabéustadion. Tidigare Atléticospelaren Mandzukic gav italienarna ledningen efter bara två minuters spel. Redan i början av andra halvlek gjorde Juventus 3-0 och hade i det läget kvitterat mötet.

Nervositeten i Madridlägret var enorm. I den 93:e minuten faller dock Lucas Vázquez framför målet och domaren blåser straff. Efter enorma protester från de italienska spelarna, som inkluderade utvisning av Buffón, sköt Cristiano Ronaldo upp bollen i krysset för att säkra en plats i semi.

Där kommer varken Barcelona eller Sevilla att spela. För tredje året i rad fick katalanerna respass i kvartsfinal, trots 4-1 i den första matchen mot Roma. I returen borta blev det 3-0 till italienarna.

Sevilla spelade meriterande 0-0 borta mot Bayern München, vilket dock var otillräckligt efter förlust hemma med 2-1.