Real Madrid förlorade sin första internationella final på 18 år, efter att ha radat upp inte mindre än 13 raka titlar. Det skedde i en välspelad och svängig final i Tallin, som krävde förlängning. Diego Costa gav Europa League-mästarna ”Atleti” ledningen efter endast en minuts spel. Real Madrid kvitterade genom Benzemá och tog även ledningen på straff som sattes av Sergio Ramos, men åter igen Costa kvitterade drygt tio minuter från slutet. I förlängningen såg Real Madrid ut att ha greppet, men först Saúl och sedan Koke noterade 4-2 i första tilläggshalvleken.

Finalen var debuten för Real Madrids nye tränare Julen Lopetegui och den första officiella matchen sedan Cristiano Ronaldo lämnat klubben.