Slovakien besegrade Spanien hemma i EM-kvalet med 2-1. De regerande Europamästarna dominerade spelet men hade anmärkningsvärt svårt att skapa målchanser. En jätteräddning av Iker Casillas i inledningen av matchen följdes av en dundertavla som ledde till 1-0 i den 16:e minuten. En skruvad frispark av Kocka gick rakt på mål, men mellan händerna på Casillas.

Spanien jagade en kvittering resten av matchen och lyckades få 1-1 genom inhopparen Alcácer, i misstänkt offsideläge nio minuter från slutet. Just som spanjorerna hoppades kunna vända resultatet kom dock segermålet för Slovakien på en snabb kontring, där Stoch nickade in 2-1.

Slovakien toppar därmed gruppen med maximala sex poäng, medan Spanien tills vidare har tre.