Tyskarna behövde vända 3-0 förlusten i Barcelona och tog ledningen redan efter sju minuters spel, genom nick av Benatia. Barcelona tog dock vara på två kontringar för att vända resultatet till 1-2, båda målen av Neymar. Även om Bayern i det läget behövde göra fem mål för att klassificera sig gav de aldrig upp och Barcelonas målvakt Ter Stegen tvingades göra flera jätteräddningar.

Andra halvlek dominerades helt av Bayern, som först kvitterade genom Lewandowski och sedan åter tog ledningen genom Müller.

Tyskarna behövde fortfarande tre mål till, men resultatet stod sig matchen ut. Den sista klara chansen hade Barcelona i sista minuten, men Neymars solopassning till Messi var för lång.

Barcelona väntar nu rival till finalen. Det kan bli helspansk final för andra året i rad, om Real Madrid 13 maj lyckas vända förlusten med 2-1 borta mot Juventus. Barcelona och Real Madrid har aldrig mötts i final i Europacupen.